Komponisten

Eirik Molnes Husabø

Eirik Molnes Husabø er født i 1966 og bor i Florø. Uten fordommer når det gjelder musikalske sjangere, må det sies at hans allsidighet er hans største styrke. Med lang erfaring som komponist, arrangør og produsent av så og si alle sjangere, kan han likevel sies å være "ung" som komponist av kunstmusikk .​   "Mine kunstneriske mål er å skape ny musikk fra Sogn og fjordane til bruk av lokale og regionale besetninger, uten begrensninger når det gjelder sjanger. På denne måten ønsker jeg å skape bro mellom det mer tradisjonelle tonale uttrykk og det moderne.
"Når Husabø fikk spørsmål om å skrive et stykke for Sogn og fjordane symfoniorkester i 2009, tok han utfordringen på strak arm. Dette ble helt klart gjort som "crossover" komponist, men Husabø var kommet "hjem". Ved hjelp av hardt arbeid og selvstudie startet Husabø å utvikle sine kompositoriske kvalifikasjoner, og høsten 2013 fikk han fremført verket "Tri Tonar" 
(artikkel link)  av kringkastingsorkesteret på Opera Nordfjord, bestilt av Sogn og fjordane fylkeskommune. I tillegg til hans tidligere komposisjoner innen "populær" musikk, består hans verkliste nå av flere verk for store orkester, kor, brassband, strykekvartett, piano kvintet og solo cello.
2017 "Requiem for en tapt verden" er Florø-komponist Eirik Molnes Husabø sitt største musikalske verk. Urframføringa i Westcon Yards Florø sin hall vil gi ei unik ramme for det som blir ei fantastisk publikumsoppleving. Ei meir særprega kulturell framsyning har du ikkje sett i Flora sidan Kinnaspelet hadde premiere. 
(artikkel les meir)

Last opp
FileExample.pdf

Max File Size: 10 MB

Thank you! Your message has been sent.
Unable to send your message. Please fix errors then try again.