Tri Tonar

Fylkeskommunens si 250-års-gåve var eit tingingsverk frå komponisten Eirik Molnes Husabø

Sogn og Fjordane fylkeskommune gav ei gåve til folket. Dei har tinga Komponisten Eirik Molnes Husabø til å komponere eit tingingsverk for symphoniorkester. På festforestillinga vart Tri Tonar framførd av kringkastingsorkosteret "KORK" og stykket fekk då si verdspremiere og med det fekk innbyggarane i SFj ei storslått gåvehelsing frå fylkeskommunen. Komponisten har ikkje ord for kva dette har å seie, at det veg tungt er sikkert.

"Mine kunstneriske mål er å skape ny musikk fra Sogn og fjordane til bruk av lokale og regionale besetninger, uten begrensninger når det gjelder sjanger. På denne måten ønsker jeg å skape bro mellom det mer tradisjonelle tonale uttrykk og det moderne."

Når Husabø fikk spørsmål om å skrive et stykke for Sogn og fjordane symfoniorkester i 2009, tok han utfordringen på strak arm. Dette ble helt klart gjort som "crossover" komponist, men Husabø var kommet "hjem". Ved hjelp av hardt arbeid og selvstudie startet Husabø å utvikle sine kompositoriske kvalifikasjoner, og høsten 2013 fikk han fremført verket "Tri Tonar" av kringkastingsorkesteret på Opera Nordfjord, bestilt av Sogn og fjordane fylkeskommune. I tillegg til hans tidligere komposisjoner innen "populær" musikk, består hans verkliste nå av flere verk for store orkester, kor, brassband, strykekvartett, piano kvintet og solo cello.
 

Tri Tonar - KORK på NRK1